Zelfs over de domeinnaam moet nagedacht worden! Heeft u nog geen domeinnaam? JRS-Designers kan u domeinnaam registreren.

 

De domeinnaam is een belangrijk onderdeel van uw vindbaarheid op het web. Zo is het zeer verstandig om in uw domeinnaam steekwoorden terug te laten komen. De domeinnaam moet ook goed te onthouden zijn. Als u bijvoorbeeld wilt adverteren in de krant of op de radio dan moeten mensen uw internetadres kunnen onthouden.

Heeft u bijvoorbeeld een bedrijf in autoverkoop en uw bedrijf heet ‘Gebroeders Volks’ dan is het verstandiger om www.volksautoverkoop.nl aan te vragen dan bijvoorbeeld www.gebroedersvolks.nl.

 

1996: registreren wordt noodzaak

In de eerste jaren gebeurde er nog niet veel met het .nl-domein. Het accent lag vooral op de ontwikkeling van technische systemen, regelgeving en procedures. Pas toen het aantal gebruikers van internet in Nederland sterk toenam, werd het gestructureerd registreren van domeinnamen noodzakelijk. In 1996 werd daarom de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) opgericht. Inmiddels telt SIDN meer dan 1900 registrars en staat de teller op meer dan 4 miljoen .nl-domeinnamen.