Zoals een architect van bepaalde factoren afhankelijk is, zo is een webdesigner dat ook! Zoekt u een webdesigner in de regio Waalwijk?

Een webdesign wijkt af van andere designs omdat het web een aantal limieten oplegt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de beperkingen van de computer of beeldscherm van de bezoeker. Zelf maak ik altijd de vergelijking met een architect die ook afhankelijk is van bepaalde factoren wil hij zijn ontwerp tot een succes kunnen maken.

Usability

“Vorm volgt functie” is een veelvoorkomend gezegde in de ontwerpwereld. En hier zijn grafici en kunstenaars het vaak niet mee eens. Maar als ontwikkelaar van websites is het van groot belang om de bezoeker te prikkelen om op de website te blijven. Als hij zijn weg niet kan vinden omdat de website onoverzichtelijk, slecht navigeerbaar of niet de juiste content bevat dan zal hij snel zijn heil zoeken op een andere website. Vorm volgt dus wel degelijk functie. Daarom zet ik dit hoofdstuk ook boven het hoofdstuk “Design”. Uw wensen gekoppeld aan mijn creativiteit en kennis zorgen ervoor dat u een professioneel eindproduct krijgt waarmee u vooruit kan!

Design

Als vormgever voel ik mezelf verantwoordelijk om een product af te leveren die de ogen als prettig ervaart. Ik doe daarom veel inspiratie op het web op en volg de nieuwste trends op designgebied. Het ontwikkelen van websites vergt daarbij ook nog extra aandacht omdat je met een aantal beperkingen te maken hebt. Zo zijn er verschillende browsers waarvoor je dient te ontwikkelen. Helaas ondersteunen deze niet allemaal dezelfde functionaliteiten die je wel zou willen laten terugkomen in je website. Ook heeft niet elke gebruiker dezelfde computer en/of beeldscherm. Zo zijn er tal van factoren waar je rekening mee dient te houden als je gaat ontwerpen voor het web. Ik ontwerp mijn websites altijd voor beeldschermen met een minimale horizontale resolutie van 1024 pixels.

 

Interactiviteit

Interactiviteit is iets waarmee je de aandacht van de gebruiker mee vastgrijpt. Als een website te statisch is dan heeft de bezoeker het na één bezoekje wel gezien. De kans is daardoor groot dat hij niet meer terug zal komen. Daarom ontwikkel ik websites waarop de bezoeker niet snel is uitgekeken en waarmee hij zich kan vermaken.

load logo