CONTACT US

Snellere website werkt conversie
verhogend.

Richard en Jos in overleg

We hebben allemaal wel eens de frustratie gevoeld die ontstaat wanneer we een website openen en deze traag en moeizaam laadt. Die paar seconden lijken een eeuwigheid te duren, en we worden ongeduldig terwijl we wachten tot de pagina eindelijk verschijnt. Het is een ervaring die we liever vermijden, en dat geldt ook voor jouw bezoekers. Het is van cruciaal belang om te begrijpen hoe vervelend een trage verbinding met jouw website kan zijn, niet alleen voor jou, maar vooral voor de mensen die jouw site bezoeken. In deze tekst duiken we dieper in op de hinderlijke gevolgen van een langzame website en waarom het zo essentieel is om snelheid te optimaliseren.

Wat maakt een snelle website belangrijk?

Een snellere website is meer dan alleen een luxepunt. Het is een kritische factor die direct van invloed is op de conversie van je website. Bezoekers hebben weinig geduld; als je website traag laadt, kunnen ze gefrustreerd raken en elders gaan zoeken. Dit resulteert in verloren potentiële klanten en omzet. Bovendien is een snellere website vaak ook beter gebouwd en dus duurzamer. De optimalisaties die nodig zijn om de snelheid te verhogen, dragen bij aan de algehele stabiliteit en prestaties van de website.

Een snelle website in WordPress

WordPress is een populaire keuze voor websiteontwikkeling vanwege zijn flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Echter, een veelvoorkomend probleem met WordPress-websites is dat ze traag kunnen worden, vooral als ze overladen zijn met plugins. Plugins voegen functionaliteit toe, maar elke extra plugin kan de laadtijd van de website vertragen.

Het nadeel van plugins op de snelheid

Elke keer dat een nieuwe plugin aan de WordPress omgeving toevoegt wordt, brengt dit extra code en server verzoeken met zich mee. Elk extra verzoek dat naar de server wordt gestuurd, vertraagt de respons en het laden van de pagina. 

Bezoekers verwachten een snelle en naadloze surfervaring, dus als je site traag is, loop je het risico hen weg te jagen. Hoewel plugins handig zijn voor het toevoegen van nieuwe functionaliteiten aan een website, kunnen ze dus een dubbelzijdig zwaard zijn.

In ons artikel over “Het nadeel van plugins” leggen wij hier meer over uit

Oplossingen voor een snellere website in WordPress

Gelukkig zijn er oplossingen om de snelheid van een WordPress-website te verbeteren. Een effectieve benadering is het beoordelen van al je geïnstalleerde plugins en het verwijderen van onnodige plugins. Daarnaast kun je caching gebruiken, afbeeldingen optimaliseren en gebruikmaken van een Content Delivery Network (CDN) om de prestaties van je website te verbeteren.

Caching is een techniek om de laadtijden van webpagina’s te versnellen door veelvoorkomende gegevens en elementen tijdelijk op te slaan, zodat ze sneller kunnen worden opgehaald en weergegeven. Dit helpt om de serverbelasting te verminderen en de algehele snelheid van een website te verbeteren, wat een positieve invloed heeft op de gebruikerservaring. In WordPress zijn er verschillende populaire cachingmethoden en plugins beschikbaar om een snellere website te bereiken.

Populaire caching-plugins zoals “W3 Total Cache,” “WP Super Cache,” en “WP Rocket” bieden eenvoudige manieren om caching op je WordPress-website te implementeren. Ze kunnen verschillende cachingmethoden combineren en configureren om de snelheid te optimaliseren.

Terwijl deze caching-plugins aanzienlijke verbeteringen in de snelheid en prestaties van je WordPress-site kunnen bieden, gaat CloudFlare Automatic Platform Optimization (APO) een stap verder. CloudFlare APO integreert naadloos met WordPress en optimaliseert de snelheid en prestaties van zowel statische als dynamische content op een wereldwijd netwerk van servers. Hierdoor wordt de websitecontent sneller geleverd aan bezoekers, ongeacht waar ze zich bevinden. CloudFlare APO biedt een geavanceerde cachinglaag bovenop traditionele caching-plugins en is een krachtige manier om de snelheid en prestaties van je WordPress-website te verbeteren. Het is vooral handig voor websites met veel dynamische content, zoals e-commerce sites, blogs en nieuwswebsites.

Vaak gestelde vragen

Een snellere website zorgt voor een betere gebruikerservaring en verhoogt de kans op conversies. Bezoekers blijven langer op je site en zijn meer geneigd om actie te ondernemen zoals bijvoorbeeld het lezen van de inhoud van je website.

Een snelle website heeft vaak ook geoptimaliseerde afbeelding en een goede compressie toegepast op alle bestanden. Dit zorgt ervoor dat je website ook minder data nodig heeft om ingeladen te worden. Dit maakt een snelle website vaak ook goedkoper in gebruik. 

Verwijder onnodige plugins, optimaliseer afbeeldingen en gebruik caching en een CDN om de snelheid te verbeteren.

Om het maximale uit je website te halen adviseren we je altijd om een professional in te schakelen. Enkele aanpassingen zijn binnen WordPress goed te doen, maar om het maximale uit je website te halen zul je de professional nodig hebben. Elke website is namelijk uniek en er is daarom geen standaard oplossing voor alle websites.

BEKIJK MEER BLOGS

Proud of
our clients!

JRS-Webdesign