CONTACT US

Websites bouwen met Wordpress


Richard aan het werk

Hoe begin ik met bouwen in WordPress?

WordPress is een van de meest bekende website tools ter wereld. WordPress wordt door bijna de helft van alle websites op het internet gebruikt. Het maken van een website met WordPress kan overweldigend zijn met de overvloed aan keuzes en technische jargon. Wij geven je daarom graag de basiskennis mee die jij nodig hebt om met WordPress aan de slag te kunnen.

Wat is WordPress?

WordPress is een tool waarmee je je eigen website kunt maken, zonder dat je hoeft te leren programmeren. Het is een open-source contentmanagementsysteem, wat betekent dat het vrij beschikbaar is voor iedereen om te gebruiken en aan te passen. Het is enorm flexibel en kan worden gebruikt om allerlei verschillende soorten websites te maken; van blogs en portfolio’s tot volwaardige e-commerce winkels.

Voordelen van WordPress

De voordelen van WordPress zijn talrijk. Eén van de grootste voordelen is de flexibiliteit. Met duizenden thema’s en plugins kun je je website zo uniek maken als je zelf wilt. Een ander voordeel is het gebruiksgemak. Zelfs als je een beginner bent, kun je snel leren hoe je met WordPress een ‘simpele’ website maakt. Ideaal voor startende ondernemers die nog niet de investering kunnen maken om het te laten doen door een professional.

Wat moet ik weten voor het bouwen van een WordPress website

Bij het maken van een website komt meer kijken dan je denkt. Wanneer je echt het beste uit je website wilt halen, dan zul je een professional nodig hebben. Wil je toch liever eerst zelf beginnen? Dan zijn deze tips belangrijk voor jou:

 

  • Kies een geschikte hostingprovider: Er is een enorm aanbod aan hostingproviders. Let erop dat goedkoop vaak duurkoop is. Goedkope hosting pakketten zijn vaak niet snel en zorgen ervoor dat je een trage website hebt. Dit wil je te allen tijde voorkomen. Wil je kwalitatief hoogstaande hosting? Dan helpen wij je graag verder.

    Meer informatie is hier te vinden.

  • Gebruik een pagebuilder: Een pagebuilder is een plugin waarmee je via een visuele weergave van je website meteen aanpassingen kan maken. Met een handige gereedschapskoffer vol kant-en-klare oplossingen maak je vrij eenvoudig een website zonder het gebruik van programmeercode. Vaak wordt er gezegd dat een pagebuilder een website traag maakt. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Je kunt dus een snelle website hebben met een pagebuilder. Wij raden aan om te beginnen met Elementor.

  • Maak relevante en boeiende inhoud: Creëer inhoud die waardevol is voor je doelgroep. Schrijf pakkende teksten, gebruik duidelijke koppen en voeg aantrekkelijke afbeeldingen en video’s toe. Probeer niet te veel te focussen op het vindbaar worden in Google. Google is op zoek naar relevante content. Wanneer je daar de focus op legt, dan leg je de basis voor het goed vindbaar worden van je website. De finetuning van je content kun je dan weer overlaten aan een professional.

  •  
  • Houd je website up-to-date: Zorg ervoor dat je regelmatig updates uitvoert voor het WordPress systeem. Dit is van essentieel belang voor de veiligheid en prestaties van je website.

Hoe kan ik het beste in WordPress mijn website bouwen?

WordPress heeft een breed scala aan plugins om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om een website te bouwen. Deze plugins zijn handig, maar zoals eerder uitgelegd, is het beter om met zo min mogelijk plugins te werken. Dit zorgt ervoor dat je website gemakkelijk te onderhouden is, minder kans heeft op bugs en ook snel blijft.

Maar wat kan ik dan het beste gebruiken? Elementor is dé tool om te gebruiken voor je WordPress website. Het maakt het enorm eenvoudig om een website te bouwen zonder al te veel voorkennis. Je kunt in één oogopslag zien hoe jouw werk eruitziet op desktop, tablet en mobiel. Bij Elementor begin je altijd met een leeg canvas, wat het moeilijk kan maken om meteen een complete website te bouwen. Gelukkig is ook daar een oplossing voor.

Elementor template kits voor snel bouwen van je website

Een template kit is een kopie van een website die iemand anders heeft gebouwd. Je hebt hier geen speciaal thema voor nodig, alles gebeurt in Elementor, waardoor je website zo clean mogelijk blijft. Het nadeel van een template kit is dat deze niet is afgestemd op de identiteit van jouw bedrijf. Daarom werken we bij JRS altijd met een ontwerp op maat.  Je kunt template kits hier vinden.

Ben je op zoek naar net dat beetje extra voor jouw website? Dan maken we graag een ontwerp op maat voor je. 

Meer informatie kun je hier vinden

Welk thema moet ik dan gebruiken?

Voor Elementor kun je het beste het thema ‘Hello Elementor’ gebruiken. Dit thema is perfect afgestemd op Elementor en voegt geen onnodige code toe aan je website. Er zijn ook thema’s die extra tools en functionaliteiten bieden. Wij raden af om deze te gebruiken, omdat deze je website zwaarder en dus ook trager maken Je kunt ‘Hello Elementor’ hier downloaden.

Wat heb ik verder nog nodig?

Kort gezegd heb je niets anders dan Elementor nodig. Het is een totaalpakket dat je alles geeft wat je nodig hebt om jouw website te bouwen. Natuurlijk zijn er ook andere aspecten die je belangrijk vindt voor je website, zoals veiligheid, caching (lees: snelheid) of het versturen van nieuwsbrieven.

De volgende plugins raden wij aan voor je WordPress website: 

Natuurlijk staan wij bij JRS altijd voor je klaar. Heb jij net dat duwtje in de rug nodig om verder te komen? Of zoek je een technische partner voor je website die ervoor zorgt dat alles up-to-date en veilig is? Dan kun je ons altijd bellen.

BEKIJK MEER BLOGS

Proud of
our clients!

JRS-Webdesign